Hírek

Új alapokra kell helyezni az európai migrációs politikát!

2023. 03. 16.

„A tagállamok jogos határvédelmi erőfeszítéseit hibáztatni a földközi-tengeri halálesetekért tisztességtelen és helytelen megközelítés. A tragikus események valódi oka az illegális migrációval kapcsolatos európai engedékenység. A bevándorláspárti nyilatkozatok, a kvóták és a csempészekkel, bűnözőkkel együttműködő NGO-k okozzák ezeket a haláleseteket” – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament olasz partoknál történt hajóbalesetről szóló vitájában.

Az EP-képviselő szerint a Földközi-tengeren történt hajótörések szívszorító emberi tragédiák, de ha az Unió nem teszi meg a kellő lépéseket, ezeknek sosem lesz vége. Kiemelte: egyre több hajó érkezik Olaszországba. „Az olasz hírszerző ügynökségek előrejelzése alapján ebben az évben mintegy 650 ezer ember készülhet elhagyni Afrikát” – fejtette ki Hidvéghi.

„A földközi-tengeri tragédiákat csak akkor szüntethetjük meg, ha teljesen új alapokra helyezzük az európai migrációs politikát. Először Európa külső határait kell megvédenünk, hogy az embercsempészek és a migránsok el se induljanak erre a veszélyes útra. Továbbá, minden Európába illegálisan bejutó migránst, akinek nincs joga itt maradni, haza kell küldeni.” – mondta el Hidvéghi Balázs.