Hírek

Kiállunk a gazdák mellett!

2024. 02. 07.

Itt lenne az ideje, hogy a brüsszeli vezetés szélsőséges ideológiák erőltetése helyett végre az európai emberek jólétét és biztonságát helyezze az első helyre! Brüsszelben változásra van szükség! – mondta el Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az Európai Parlament szerda délelőtti, európai mezőgazdaságról szóló vitájában.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője az elmúlt hetek gazdatüntetései kapcsán kiemelte: a jelenlegi brüsszeli vezetés tévúton jár. „Legyen szó az ukrajnai háborúról, migrációról vagy éppen az agrárpolitikáról, teljesen világos, hogy Brüsszelt szélsőséges ideológiák vezérlik, és képtelen az európai érdekek mentén cselekedni” – mondta el az EP-képviselő.

Kiemelte: az átgondolatlan brüsszeli zöldpolitikai intézkedések tönkreteszik az európai gazdákat.  „Brüsszel hagyja, hogy olcsó ukrán gabona öntse el az európai piacot, és olyan megállapodásokat köt, amelyek – ad absurdum – az Európán kívüli gazdákat jobb helyzetbe hozzák, mint az európaiakat” – mutatott rá Hidvéghi. 

A Fidesz EP képviselője szerint miközben Brüsszel téves, ideológia-vezérelt döntéseket hoz, addig a világ más országai – az USA vagy éppen Kína – durván protekcionista intézkedéseket vezetnek be, és rohamtempóban hagyják le Európát a globális versenyben. „Itt lenne az ideje, hogy a brüsszeli vezetés végre az európai emberek érdekeit képviselje! Brüsszelben változásra van szükség!” – zárta felszólalását az EP-képviselő.