Izraelnek joga van az önvédelemhez

2021. 05. 18.

Az Európai Parlament a mai napon vitát folytatott az izraeli eseményekről és az EU Izraellel és Palesztinával kapcsolatos stratégiájáról. „Teljes szolidaritásomat szeretném kifejezni Izraellel, amely önvédelemhez való törvényes jogához nem férhet kétség” – hangsúlyozta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti delegációjának elnöke a vita kapcsán.

A képviselő kifejtette: határozottan elítélte az izraeli városok és bármely civil lakosság ellen elkövetett rakétatámadásokat. „A Közel-Kelet minden lakosának joga van a biztonsághoz és a békéhez! Ennek a célnak a megvalósítása kell, hogy az EU egyik fő prioritása legyen!”- húzta alá a fideszes politikus.

„A legfontosabb feladat most a civil lakosság elleni, ártatlan áldozattokkal járó támadások megállítása. Bízom benne, hogy minél előbb megszületnek a megfelelő diplomáciai és politikai lépések az erőszak megfékezése érdekében. Minden további rakétatámadás csak növeli a felek közötti bizalmatlanságot, teljesen ellehetetleníti a konfliktus megoldását, nem segít a palesztin lakosság helyzetén, továbbá a regionális biztonságot és stabilitást is súlyosan veszélyezteti. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak, hiszen csakis a Közel-Kelet békéje és stabilitása akadályozhatja meg újabb migrációs hullámok elindulását Európa irányába” – mondta el a képviselő.