Hírek

Elég az EP baloldali frakcióinak magyarok elleni koncepciós eljárásaiból! – Deutsch Tamás levele az európai parlamenti képviselőtársainak

2023. 04. 27.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője levelet küldött az európai parlamenti képviselőknek válaszul az EP baloldali frakcióvezetői által az Európai Bizottság elnökének címzett levélre, amiben az öt baloldali frakció vezetője ismételten valótlanságokat állítva a Magyarországot jogosan megillető uniós források politikai okokból történő további visszatartását sürgetik.

Tisztelt Képviselőtársak!

A napokban az Európai Parlament öt baloldali frakciójának vezetői levelet intéztek az Európai Bizottság elnökéhez, amelyben ismételten súlyos valótlanságokat állítva kifejezték aggodalmukat egyes magyarországi jogalkotási fejlemények ügyében.

A levélben annak a politikai elvárásuknak adtak hangot, hogy – egyes Magyarországon tervezett jogszabálymódosításokat ürügyként megemlítve – a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) forrásaihoz az Európai Bizottság Magyarországnak semmiképpen se engedélyezzen hozzáférést.

Az öt frakcióvezető eljárásáról nekünk, jóakaratú magyaroknak az 1950-es évek kommunista diktatúrájának abszurditása, az állampárt és a politikai rendőrség által szervezett ún. koncepciós perek világa jut eszünkbe, amikor a diktatúra hatalomgyakorlói a politikai akaratuk érvényesítése végett látványos külsőségekkel, hazugságokra épített jogi köntösbe bújtatott eljárásokat, büntető pereket szerveztek, amelyekben már jó előre eldöntötték az eljárás alá vontak, a „vádlottak” bűnösségét kimondó bírósági ítéleteket.

Soha nem gondoltuk volna, hogy a XX. századi embertelen diktatúrák gyakorlata a XXI. század szabad Európájában újra valósággá válhat! Az Európai Parlament baloldali frakciói hosszú évek óta koncepciós eljárásokat kezdeményeznek és folytatnak Magyarország, a magyarok ellen. A baloldali frakcióvezetők a Magyarország Kormánya és az Európai Bizottság között folyamatban lévő egyik ilyen koncepciós eljárásban, a kondicionalitási eljárásban most az általuk már jó előre eldöntött, Magyarországot mindenképpen elmarasztaló döntés meghozatalát követelik.

A jóakaratú magyarok a lehető leghatározottabban visszautasítják az 50-es évek koncepciós pereire emlékeztető módszert, ami a nyers politikai nyomásgyakorlást jogi köntösbe bújtatva akarja megvalósítani.

Üdvözlettel:

Deutsch Tamás

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője

Brüsszel, 2023. április 27.