Hírek

Deutsch Tamás delegációvezető beszéde a budapesti Konzervatív fórumon (CPAC – Conservative Political Action Conference) Budapest, 2022.május 20.

2022. 05. 25.

Minket közép-európaiakat, köztük a magyarokat közel 50 éven át szobafogságban tartottak a szovjet nevelőtanárok. A durva vasalatokkal lezárt rácsos ablakokon keresztül csak lopva és sóvárgó tekintettel nézhettük hosszú esztendőkön át az utca túloldalán levő EURÓPA mozi színes neonlámpákkal kivilágított filmplakátját. A filmszínház hangszóróiból folyamatosan szólt hozzánk a hirdetés: veletek vagyunk, várunk titeket!

Aztán 30 éve a saját erőnkből véget vetettünk a fogságnak, hazazavartuk a komcsi nevelőtanárokat, és azonnal odaszaladtunk, mit szaladtunk, odarohantunk az EURÓPA mozihoz. Azt gondoltuk, azt reméltük, hogy végre-valahára beléphetünk ODA.

Mosolytalan jegyszedők fogadtak minket és azt mondták, az EURÓPA moziba kizárólag csak előre megváltott jeggyel lehet bemenni. Szobafogság ide, frissen kiküzdött szabadság oda, hívogató színes plakát, hangos hirdetés, irány a jegypénztár, ahol beállítottak minket a sor legvégére. 45 év szobafogság után még 15 évig, további 15 hosszú évig kellett sorban állnunk, mire nagykegyesen megengedték, hogy végre jegyet vehessünk az EURÓPA moziba.

A moziteremben az “Európai Unió” című színes, szélesvásznú, 24 nyelvre szinkronizált nagyjátékfilm ment. De mire a helyünkre ülhettünk, nekünk már csak a vége főcím maradt a filmből. És immáron 18 esztendeje a végtelenített stáblistát kell néznünk, hozzá dolby surround szól a filmzene, a jegyszedők önkéntes rendőr karszalagot húztak és a nézőtéren zseblámpával az arcunkba világítva igazoltatnak minket, mert a mozigépész jelzése szerint állítólag nem tartottuk be a filmszínház házirendjét.  

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, kedves barátaim,

Köszönöm a konferencia szervezőinek a megtisztelő felkérést, hogy az Európai Unió jövőjéről beszélhetek ma itt.

Vizsgáljuk meg elsőként, hogyan is néz ki a valóságban mindaz, hogy az Európai Uniónak lefőtt a kávé?

Engedjék meg, hogy a nemzeti konzervatív újságírás fiatal nemzedékéhez tartozó tehetséget, Kohán Mátyást hívjam segítségül.

Idézet kezdete:

“De abban, hogy gáz van, nagyjából mindenki egyetért. A szimbolika nem is lehetne erősebb: az Európai Unió, amibe a nyugati jólétért léptünk be, most házhoz jön, hogy parancsba adja a hétszáz forintos benzint, s piacok és energiaforrások feladására buzdítson.

Hozzájön mindehhez az a mérhetetlen gyarmattartó pökhendiség, amivel az Európai Unió a tizenkét éve saját modellel kísérletező Magyarországgal bánik, (…)

És akkor megérkezünk 2022-be, amikor könnyen meglehet, hogy az uniós tagság a szankciók nyomán konkrét anyagi lemondással jár majd, amikor Schengen hetedik éve tetszhalott, és amikor szívóznak az uniós forrásokkal.”

Idézet vége.

Kohán tűpontos és a helyzet súlyosságához mérten rendkívül visszafogott helyzetleírásához annyit kell még feltétlenül hozzátennem, hogy a kommunista diktatúrák zsarnoksága a hétköznapivá és tömegessé tett erőszak (letartóztatások, kitelepítések, munkatáborok, bebörtönzések, kínvallatások, koncepciós perek, kivégzések) mellett

a nyelv, a szavak eredeti értelméből történő tudatos kiforgatásának;

az ideológiai és politikai kizárólagosság érvényesítésének; az eltérő vélemények üldözésének és a másként gondolkodókkal szemben adminisztratív intézkedések alkalmazásának szabadságkorlátozó hatalompolitikai módszereivel élt;

nemzet és vallásellenes birodalomépítő politikát folytatott; a személyes és közösségi szuverenitás teljes felszámolását tűzte ki célul.

Brüsszel ehhez képest a szavak eredeti értelméből történő tudatos kiforgatásának módszerével él – lásd: jogállamisági eljárásnak nevezni a nyílt jogszegést; az ideológiai és politikai kizárólagosság egyre fokozódó érvényesítésének; az eltérő vélemények megbélyegzésének és a másként gondolkodókkal szemben adminisztratív intézkedések alkalmazásának módszereivel él – Brüsszel kedvenc nótája: aki nem lép egyszerre, eljárást kap estére; a nemzeti elkötelezettséget és a keresztény hagyományokat támadó birodalomépítő politikát folytat; célkeresztbe vette a személyes és közösségi szuverenitást is.

Nevezzük néven a dolgokat: ez a soft vagy liberális totalitarizmus.

Megint beigazolódott az ősi bölcsesség, mindennek meg kell változnia, hogy minden változatlan maradjon.

Tisztelt konferencia,

Az Európai Unió ma a hagyományos európai értékeket tagadó Európát építi.

Mi viszont úgy hisszük, hogy Európát zsidó-keresztény gyökerei táplálják, építőkövei pedig hagyományos közösségeink: a nemzetek, a családok és a történelmi egyházak.

Az Európai Unió ma a véleményhegemónia Európáját építi.

Európa nem a sokféleségben, hanem az igazodásban és az öncenzúrában egyesül.

Mi a szabadság és a pluralizmus pártján állunk.

Az Európai Unió ma nemzetek nélküli Európát épít.

Mi viszont úgy gondoljuk, hogy a nemzetállamok az európai integráció jövőjének urai.

Az Európai Unió ma demokrácia nélküli Európát épít. Az európai nép uralmának megvalósítása ürügyén valójában az európai nemzetek uniós intézmények feletti demokratikus ellenőrzésének felszámolása zajlik.

Az Európai Unió ma európaiak nélküli Európát épít: kizárólag a tömeges bevándorlás megvalósításához nyújt anyagi segítséget.

Ezzel szemben mi Európa jövőjét a családok támogatásában és a gyermekvállalási kedv erősítésében látjuk.

Kedves barátaim,

Harminc éve azt gondoltuk, Európa a jövőnk. Ma azt gondoljuk, mi vagyunk Európa jövője.

Harminc éve volt erőnk, bátorságunk és kellő csibészségünk, hogy elkergessük a kommunistákat és kivívjuk a szabadságunkat. Rendszerváltoztatók vagyunk.

Ma nincs más választásunk, minthogy legyen erőnk, bátorságunk és kellő csibészségünk, hogy elkergessük a progresszív liberálisokat és megvédjük a szabadságunkat. Legyünk rendszerváltoztatók Európában is.

Ennyi. 

Köszönöm hogy meghallgattak, megtisztelő volt a figyelmük!