Hírek

pelczné

Támogatta az EP szakbizottsága Pelczné Dr. Gáll Ildikó európai számvevőszéki kinevezését

2017. 04. 12.

Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottsága ma meghallgatta Pelczné Dr. Gáll Ildikót európai számvevőszéki taggá történő kinevezésével kapcsolatban. A magyar kormány jelöltje a meghallgatáson ismertette a pozícióval kapcsolatos elképzeléseit, és megválaszolta a képviselők szakmai kérdéseit. A bizottság kedvezően bírálta el és nagy többséggel támogatta a kinevezést, annak európai parlamenti plenáris megerősítését április 27-ére tűzte ki.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó a szakbizottsági meghallgatáson elmondta: az uniós polgárok alapvető elvárása a pénzeszközök optimális felhasználása.

Az európai parlamenti képviselő rámutatott: a Számvevőszék jelentéseinek, időszerűbbeknek és szókimondóbbnak kell lenniük. Bár a valóság összetett és bonyolult, törekedni kell az egyértelmű nyelvezet használatára, hiszen az a cél, hogy meg tudjuk ítélni, mennyiben tekinthető sikernek vagy kudarcnak egy-egy szakpolitika végrehajtása.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja gratulál Pelczné Dr. Gáll Ildikónak a meghallgatás sikeréhez. A számvevőszéki tagsági jelölés az elmúlt évek munkájának kiemelt elismerése.

Háttér: A Számvevőszék tagjait a tagállamok jelölése alapján a Tanács nevezi ki az Európai Parlamenttel folytatott konzultációt követően. A tagok kinevezése hatéves, megújítható időtartamra szól. A számvevőszéki tagoknak teljes mértékben függetlenül, az Európai Unió általános érdekében kell ellátniuk feladatukat.