Pelczné Dr. Gáll Ildikót jelöli a néppárti frakció az EP egyik alelnökének

2016. 12. 15.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó fideszes EP-képviselőt tegnap az EP alelnökjelöltjének választották az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjában.

Az EP legnagyobb frakciója tegnap este Strasbourgban megtartotta EP-elnökségi (ún. EP Bureau) tisztújító frakcióülését. A néppárti képviselők titkos szavazás útján megerősítették Pelczné Dr. Gáll Ildikó jelenlegi alelnök támogatását, valamint támogattak tisztségükben további három alelnököt. A fideszes politikust immáron második alkalommal tisztelték meg bizalmukkal frakciótársai, s választották újra jelöltjüknek két és fél éves időtartamra.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó újraválasztása az elmúlt évek munkájának elismerése, s a magyar néppárti delegáció sikere. A fideszes európai parlamenti képviselő 2017. januári plenáris megválasztása esetén az első magyar politikus lehet, aki egy egész, ötéves cikluson keresztül tölti be az alelnöki tisztséget.