fidesz-eu.hu

"határon túli magyarok" címkéjű cikkeink

• A felvidéki magyarság helyzetéről rendeztek vitát Strasbourgban
    2011. 09. 15.

A felvidéki magyarság helyzetéről rendeztek vitát Strasbourgban

Berényi Józsefet fogadta az Európai Parlament szeptemberi plenáris ülésén a Gál Kinga vezette Kisebbségi Munkacsoport. A Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke a felvidéki magyarság helyzetét és a szlovák kormányzat kisebbségekhez való hozzáállását európai kisebbségvédelmi összefüggésbe helyezve ismertette az EP-képviselőknek. Az érdekfeszítő beszámoló után az ülés számos résztvevője elfogadhatatlannak tartotta az uniós polgárokkal szembeni nyelvi és állampolgárság szerinti hátrányos megkülönböztetést.

• Kárpát-medencei borbemutató Brüsszelben
    2011. 06. 29.

Kárpát-medencei borbemutató Brüsszelben

„A teremtett világot, az európai földrészt, a természetes régiókat − ezenképpen pedig a Kárpát-medence csodálatos szépségű térségét − nem lehet és vétek volna természetellenes módon és politikai kizárólagossággal szerteszakítani. A história, a geográfia, a religió, a kultúra és a geopolitika egyaránt ennek az európai nagyrégiónak a természetes egysége mellett szól” – hangsúlyozta Tőkés László erdélyi EP-képviselő az általa szervezett Kárpát-medencei borbemutató megnyitóján Brüsszelben, 2011. június 28-án.

• Kisebbségi konferencia az Európai Parlamentben
    2011. 06. 27.

Kisebbségi konferencia az Európai Parlamentben

Gál Kinga fideszes EP-képviselő és a soros magyar elnökség közös szervezésében kisebbségi konferenciát tartottak az Európai Parlamentben. A Tanácsot képviselő soros magyar elnökség, az Európai Bizottság, az Alapjogi Ügynökség, illetve egy másik európai nemzetközi intézmény, az Európa Tanács, valamint számos civil szervezet , kisebbségi szakértő részvételével tartott konferencia a kisebbségi jogok uniós érvényesítésének lehetőségeire kereste a választ.